lördag 4 december 2010

mycket nytt

Nu när det nalkas jul är det många som hör av sig och vill beställa. Det är jätteroligt, speciellt när folk man inte känner hittar bloggen och gillar kläderna. I morse värmde jag upp friggen och pulsade dit i mjukisbrallor och min underbara houdinifleece. En kopp nygjord latte och min iphone med förra veckans "godmorgon världen" i högtalaren. Härlig stund. Fick mycket gjort idag.

Här är ett par mjukisbrallor och en tröja i favorittyget från stof & stil. Storlek 92:
En aptröja i storlek 110, kanske att ärmarna blev lite långa. Fick lära mig på syjuntan hos Anna, mjukatyger, att ärmarna ska vara ungefär lika långa som tröjan.Det fina bokstavstyget. Viktor, som vanligtvis inte vill ha mina kläder, blev stormförtjust. Mamman också såklart, jätteglad att han vill ha något.

En troll & aptröja, som har legat ofärdig i lådan, tog typ 5 minuter att göra klart, konstigt att den har legat i ett halvår.
Sist men inte minst en klänning i härlig skogsvelour. Den är lila och helt underbar. Köpte även den olivgröna, passar nog fint till mjukisbrallor.

På eftermiddagen tog jag tag i mina mönster, ägnade en timme åt att sortera upp och rensa ut. Herrejösses vad många jag har. De har legat hipp som happ i en dokumentsamlare, så varje gång jag ska sy något, ägnar jag en bra stund åt att leta efter mönster. Ofta orkar jag inte igenom högen, och ritar nytt... Nu ligger de snyggt och prydlligt uppmärkta i plastfickor i min fina marimekkopärm.

8 kommentarer:

Doris_Assar sa...

Snyggt!! Tack för tipset om armlängd!

Hur gör du "öljetthålen" i mudden? Förstärker du på ngt sätt på baksidan (insidan)? Tycket det blir en så snygg detalj men har inte vågat testa på mudd än...

Johanna sa...

Oj wow! Massor och fint också! Gud så kul om han kan tänkas ta på sig något:) Flera av de där tygerna har jag inte själv så extra kul att se. Tack för titten!

TRI o MAR sa...

Massa fina saker du gjort!Även jag tackar för tipset om ärmlängd! Låter mysigt med latte, myskläder och friggebod!!

od Andulky sa...

Så mycket fint! Härligt med ordning bland mönstren!!

Anki sa...

Oj, vad mycket snyggt du hann med!

Mirrezz sa...

gillar verkligen byxorna,ser jättesköna ut!

Fangoria sa...

Jisses mycket nytt snyggt sytt, (haha säg det snabbt om du kan ;O)), speciellt skogsklänningen!

Hello sa...

Ja, tänk så mycket man kan hinna på bara en dag! Snyggt! Skogsvelouren är ju verkligen underbar! Måste nog ha lite själv också...